Методичний підхід до формалізації задачі оцінювання ефективності системи захисту інформаційної системи ОВС України - Хорошко, Володимир Олексійович; Кудінов, Вадим Анатолійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2004)
Наведена система вектор-показників проявів загроз об'єктам захисту інформаційної системи ОВС України. Процес відстеження рівня інтегральної загрози у формалізованому виді запропоновано описувати функціоналом, а розраховувати його шляхом часткових розрахунків у фіксовані моменти часу.