Класифікація й аналіз систем і методів виявлення атак - Кузнецов, Георгій Віталійович; Іванов, Олександр Михайлович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2004)
Стаття присвячена системам виявлення атак у комп'ютерних мережах. Дано визначення системи виявлення атак, розглянута її базова структура. Велика увага приділена класифікації систем виявлення атак. Зроблено висновки про необхідність інтеграції існуючих методів виявлення атак в одній системі з метою підвищення її продуктивності.