Особливості відновлення інформації, збереженої на твердих дисках - Коженевський, Сергій Романович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
У статті розглянуті апаратні методи відновлення інформації, збереженої на нагромаджувачах на твердих магнітних дисках (НЖМД). Також розглянуті принципи магнітної силової мікроскопії і робота системи позиционирования голівок твердих дисків. Проаналізовано фактори, що впливають на ефективність відновлення інформації.