Забезпечення інформаційної безпеки корперативної мережі підприємства - Сорокопуд, Станіслав Олексійович; Мудрова, Людмила Володимирівна; Ширяєв, Степан Володимирович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
В даний час неможливо залишити непоміченим вплив на всі сфери людської діяльності стрімкого розвитку інформаційних технологій, найбільш перспективним напрямком застосування яких є бізнес. Підвищують ефективність бізнесу корпоративні інформаційні системи шляхом якісного й оперативного керування бізнесами-процесами. Метою побудови системи захисту корпоративної мережі підприємства є встановлення балансу між вартістю системи захисту і можливих збитків, що супроводжується зниженням кількості уязвимостей, зменшенням ризику і збереженням ресурсів.