"Логічні" та "фізичні" захисти програмного забезпечення від несанкціонованого копіювання - Гальчевський, Юрій Леонідович; Гайша, Олександр Олександрович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
В роботі пропонується використання «логічного» та «фізичного» захисту програмного забезпечення від несанкціонованого копіювання. Запропонована методика може бути корисною при побудові систем контролю цілісності, особливо для зберігання еталонних образів інформації.