Фазова синхронізація в системах спеціального зв'язку - Гордієнко, Сергій Борисович; Стєклов, Василь Купріянович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
Розглядається комбінована система фазової синхронізації, яка має замкнений контур управління і розімкнений канал зв'язку за задаючим впливом. Оператор разімкненого каналу зв'язку синтезується з умови зменьшення перехідної складової фазової похибки при врахуванні умови його фізичної реалізованості.