Формалізована проблема оптимізації комплексної системи захисту інформації в автоматизованих системах - Бєлошапкін, Віктор Клавдійович; Пустовіт, Сергій Миколайович; Степанов, Володимир Дмитрович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
У роботі розглянуті основні принципи системного підходу до синтезу оптимальної архітектури комплексної системи захисту інформації в автоматизованих системах.