ШТУЧНІ БІОЛОГІЧНІ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ КОМП’ЮТЕРНИХ МЕРЕЖ - Пархоменко, І.І.; Пасько, О.З. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2012)
Ця стаття присвячена аналізу особливостей побудови штучних біологічних мереж як способу захисту комп’ютерних систем від зовнішніх атак. Прототипами цих штучних систем є захисні механізми живих істот: імунітет та нейрони.