ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПОБУДОВИ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ ІНЦИДЕНТАМИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ - Гнатюк, С.О.; Хохлачова, Ю.Є.; Охріменко, А.О.; Гребенькова, А.К. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2012)
У цій статті, на основі аналізу наукових джерел, міжнародних та вітчизняних стандартів і рекомендацій, зроблено спробу систематизації принципів та формалізації процедур розробки систем управління інцидентами інформаційної безпеки. Також, на базі часткових узагальнень, визначено фази життєвого циклу інцидентів та наведено компоненти типової системи управління інцидентами інформаційної безпеки. Крім того, показано номенклатуру європейських груп реагування на інциденти інформаційної безпеки CERT/CSIRT.