ТУНЕЛЮВАННЯ, ЯК СПОСІБ ЗАХИСТУ КОРПОРАТИВНОЇ ІНФОРМАЦІЇ - Пархоменко, І.І.; Квачук, О.О.; Воскобойніков, А.О.; Попов, Г.В. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2012)
В статті розглянуті принципи побудови і функціонування механізмів захисту інформації в корпоративних мережах на базі VPN-технологій. Детально розглянуто та проаналізовано модель функціонування процесу тунелювання, наведено спосіб за якого він забезпечує конфіденційність, цілісність та автентичність інформації. Також представлено опис протоколу IPSec, його переваги, недоліки, компоненти та технологічну базу.