ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕДАВАННЯ ЗАХИЩЕНОГО МОВНОГО ТРАФІКА ЧЕРЕЗ СТАНДАРТНИЙ РАДІОКАНАЛ АВІАЦІЙНИХ СИСТЕМ ЗВ’ЯЗКУ - Антонов, В.В.; Конахович, Г.Ф.; Козлюк, І.О. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2011)
В статті проаналізовано технології передавання мовного трафіка. Визначено особливості та швидкість передавання цифрового потоку. Розглянуті загальні принципи побудови та дії вокодерів, а також основні типі вокодерів. Запропоновано передавання захищеного мовного трафіка через стандартний радіоканал авіаційних систем зв’язку з застосуванням вокодерного утиснення мовного сигналу і наступним його криптографічним шифруванням.