ВИКОРИСТАННЯ ТЕОРІЇ НЕЧІТКИХ МНОЖИН ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ВИТРАТ НА ЗАХИСТ ІНФОРМАЦІЇ - Кравченко, В.І.; Левченко, Є.Г. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2011)
Розглядається система захисту інформації, яка містить два об’єкти з різною вразливістю. Відповідно до теорії нечітких множин утворені дві множини, одна з котрих ототожнюється з поставленою метою (виділена кількість ресурсів), а друга – з введеним обмеженням (допустимий рівень витоку інформації). Сформовані функції належності до утворених множин, які дають можливість розрахувати інтервали допустимих витрат на захист, котрі задовольняють поставленим умовам для кожного з об’єктів. Проведені розрахунки для різних функцій, визначені інтервали витрат для всієї системи.