МОДЕЛЮВАННЯ ФІЗИЧНИХ ПРОЦЕСІВ СИСТЕМОЮ ОДНОМІРНИХ ДИФЕРЕНЦІАЛЬНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ - Баранов, В.Л.; Молодецька, К.В.; Шевченко, О.М. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
Управління об'єктами з розподіленими параметрами потребує моделювання фізичних процесів в реальному часі. Це може бути виконано шляхом спрощення процесу моделювання засобами ЕОМ на основі застосування чисельно-аналітичних методів розв'язання крайових задач, які на сьогодні недостатньо розвинені і вимагають подальших досліджень.