МОДЕЛЬ АВТОМАТИЗОВАНОЇ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ ТЕРИТОРІЇ АЕРОПОРТУ ВІД НЕСАНКЦІОНОВАНОГО ДОСТУПУ - Лобанчикова, Н.М.; Креденцар, С.М. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
Зростання актів незаконного втручання в діяльність авіації та нанесення матеріальних, моральних та фізичних збитків авіаційним підприємствам спричинило зростання вимог до оперативності та обґрунтованості управлінських рішень служб безпеки аеропорту щодо виявлення суб’єктів погроз та ліквідації проявів несанкціонованого доступу до території аеропорту.