ЗАГАСАННЯ ОПТИЧНОГО СИГНАЛУ У ВОЛЗ - Дудикевич, В.Б.; Опірський, І.Р. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
Технічні характеристики і параметри сучасних волоконно-оптичних ліній зв’язку (ВОЛЗ) такі як висока інформаційна ємність та швидкість передачі; велика довжина пасивних ділянок і ділянок без використання регенераторів; висока завадостійкість; економічна ефективність та інші сприяють активному використанню ВОЛЗ при побудові і модернізації різноманітних ліній зв’язку. Також вважається, що ВОЛЗ мають високу скритність і захищеність.