МЕТОД ЗАГАЛЬНОГО РЕЗЕРВУВАННЯ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИВУЧОСТІ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ - Дудикевич, В.Б.; Гарасим, Ю.Р. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
Система захисту інформації в ЗКМЗ повинна мати властивість живучості. Це зумовлене тим, що припинення функціонування СЗІ ЗКМЗ внаслідок дії ДФ (як внутрішніх, так і зовнішніх) призводить до великих економічних втрат або катастрофічних наслідків через реалізацію загроз конфіденційності, доступності та цілісності інформації, яка в них функціонує.