ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ ВПЛИВУ ТА ПОВОДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ РЕСУРСІВ ПІД ДІЄЮ КІБЕРАТАК - Паціра, Є.В.; Захарова, М.С.; Корченко, А.О. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
Інформаційні ресурси є одним з обов'язкових елементів, необхідних для здійснення будь-якого виду людської діяльності: виробництва, управління, наукових досліджень, проектування нової техніки і технології. Найважливішим аспектом взаємин споживача і інформаційної системи є по можливості якнайповніше і раціональніше забезпечення ефективного використання інформаційних ресурсів [2]. Саме ефективне використання інформаційних ресурсів таким чином дозволяє мінімізувати витрату усіх інших видів ресурсів при інформаційному забезпеченні споживачів. Тому, відповідно до існуючих підходів, прийнято вважати, що інформаційна безпека системи забезпечена у разі, якщо для будь-яких інформаційних ресурсів (ІР) в системі підтримується певний рівень конфіденційності , цілісності та доступності.