ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ АЛГОРИТМІВ АДАПТИВНОЇ МАРШРУТИЗАЦІЇ З ОБМЕЖЕНИМ ВИБОРОМ ВИХІДНИХ КАНАЛІВ ЗВ’ЯЗКУ - Пархуць, Л.Т. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
При побудові нових та при модернізації існуючих захищених інформаційних мереж спеціального призначення актуальними питаннями, які слід вирішити, є оптимізація архітектури та технології функціонування мережі з метою забезпечення необхідного рівня захисту інформації, отримання максимальної швидкодії та мінімального трафіку. Даним питанням присвячено, зокрема, робота [1], в якій приведено модель процесу обміну інформацією в інформаційній мережі, виконано її моделювання та дослідження [2], розглянуто питання оптимізації структури інформаційних мереж [3]. Схеми глобального і локального управління в інформаційній мережі при обмеженні інтенсивностей потоків проаналізовано в роботі [4]. В роботі [5] запропоновано алгоритми адаптивної маршрутизації в захищеній інформаційній мережі з обмеженим вибором вихідних каналів зв’язку.