Аналіз роботи існуючих технологій захисту інформації корпоративних мережевих ресурсів - Печень, Сергій Анатолійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2008)
у статті розглянуті проблеми ефективності існуючих технології захисту інформації корпоративних ресурсів, наприклад антивірусного та антиспамового НЗ, міжмережевих екранів за підсумками 2007 року.