Фізична безпека комп’ютерних систем - Шорошев, Вячеслав Вікторович; Пающик, Іван Іванович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2008)
У новій постановці задачі розглядається концепція фізичної безпеки комп’ютерних систем. Дана концепція слугує для розробки і формування основних положень політики безпеки.