Використання нечітких мереж Петрі для побудови моделі розподілу ресурсів інформаційної безпеки інформаційно-! елекомунікаційниж мереж - Гладиш, Сергій Вікторович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2007)
Досліджуються можливості використання формалізму ієрархії класів нечітких мереж Петрі в якості апарату побудови моделі розподілу ресурсів інформаційної безпеки інформаційно-телекомунікаційних мереж. Розглянуто базовий формалізм мереж Петрі. Проаналізовано особливості використання нечітких мереж Петрі в задачах дослідження динамічних взаємодіючих процесів. В якості концептуальної моделі запропонована графова модель розподілу ресурсів інформаційної безпеки. Сформовані основні вимога та розроблена аналітична модель на базі нечіткої мережі Петрі.