Розробка методики моделювання алгоритмів роботи систем захисту інформації - Гайша, Олександр Олександрович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2007)
В статті розробляється методика створення графічних схем алгоритмів роботи систем захисту інформації. Пропонується розглядати три основні поняття: процеси, суб’єкти та об’єкти. Задаючи зв’язки між ними, можна створювати наочні відображення алгоритмів будь-якого рівня деталізації, які до того ж підлягають каскадуванню.