Модель синтезу оптимальної структури телекомунікаційної мережі - Гайворонська, Галина Сергіївна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Подано один із прикладів використання імітаційної моделі синтезу просторово-часової структури мережі розподілення інформації, як аналітичної моделі телекомунікаційної мережі, при введенні двох типів взаємопов’язаного обладнання побудованого за принципово новими технологіями.