Проектний аналіз максимальної кількості бар’єрів у складі механізму захисту при оцінці живучості комплексної системи захисту інформації - Павлов, Ігор Миколайович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Проаналізовано якісну оцінку необхідності та достатності кількісних значень бар’єрів у складі механізмів захисту на етапі оформлення технічного завдання на створення комплексної системи захисту інформації.