Використання штучних нейронних мереж в задачах розпізнавання атак на комп’ютерні системи - Хорошко, Володимир Олексійович; Терейковський, Ігор Анатолійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Стаття присвячена питанням застосування штучних нейронних мереж при розробці методів і засобів захисту інформації. Проведена оцінка можливості використання відомих видів нейронних мереж в різних компонентах систем захисту інформації. Запропоновані робочі параметри засобів захисту, аналіз яких можна проводити із використанням нейронних мереж. Показана доцільність використання комбінованих нейромережевих структур в системах визначення атак, а рекурентних мереж - в системах захисту від спаму.