Концепція створення вітчизняних спеціальних цифрових систем передачі інформації - Шокало, Володимир Михайлович; Цопа, Олександр Іванович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Сформована концепція створення сучасних систем спеціального призначення для передачі інформації в цифровому коді.