Сучасний підхід до створення інтелектуальних систем захисту інформаційних ресурсів - Мелкумян, Карен Вольтерович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Розглянено сучасний підхід щодо створення інтелектуальних, а саме - самонавчальних систем захисту інформаційних ресурсів, як індивідуальних, так і розосереджених.