Класифікація уразливостей в початкових кодах - Корченко, Олександр Григорович; Ануфрієнко, Кирило Петрович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Проблема аналізу захищеності програмного забезпечення, вибору ефективних методів і засобів розробки захищених програм та розробки систем виявлення уразливостей в початкових кодах в першу чергу пов’язана із визначенням того, на які класи уразливостей розраховані ті чи інші методи та засоби їх виявлення. Проведене дослідження відомих класифікацій уразливостей в початкових кодах та методів і засобів їх експлуатації. Виявлені суттєві недоліки досліджених класифікацій, що не відповідають критеріям системності та узагальненості. Пропонується класифікувати уразливості в початкових кодах за базовими ознаками, що в основному характеризують уразливості в контексті експлуатаційних умов. Запропонована класифікація може бути використана для побудови комплексних систем аналізу захищеності програмного забезпечення та систем виявлення визначених класів чи окремих підкласів уразливостей в початкових кодах на базі системного підходу.