Аналіз вразливостей web-систем - Петров, Олександр Степанович; Таликін, Олег Анатолійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
Представлена ​​таксономія причин виникнення вразливостей дозволяє визначити значимість кожної з причин і виявити етапи розробки Web -системи, на яких вони можуть бути усунені. Встановлено, що найбільше значення мають принципи організації захисту та управління доступом, тобто ті складові безпеки системи, які закладаються на ранніх стадіях визначення вимог, вибору моделі безпеки і архітектури засобів захисту. Розроблена таксономія причин виникнення вразливостей є першим і необхідним етапом для вирішення завдань побудови захищених Web-систем і може служити відправною точкою для адекватної реалізації вимог безпеки і коректної реалізації засобів захисту .