Перевірка незалежності статистичних тестів, призначених для оцінки криптографічних якостей гвп. - Ковальчук, Людмила Василівна; Бездітний, Віктор Тимофійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2006)
В статті розглядається питання про незалежність статистичних тестів з набору, яким тестуються генератори випадкових чисел. Вводиться поняття незалежності тестів, як статистичної незалежності подій, пов’язаних з проходженням тестів. Використовуючи доведену в статті теорему (про розподіл частки послідовностей, які пройшли всі тести з тестованого набору), побудовано процедуру перевірки наборів статистичних тестів на незалежність. Наводяться результати тестування наборів з деяких тестів NIST, наводяться межі для довірчого інтервалу в залежності від кількості тестів у наборі.