Про один підхід до криптографічного захисту інформації - Гороховський, Олександр Іванович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2002)
У статті зроблений короткий аналіз застосовуваних методів шифрування інформації. На основі відомого DES стандарту розроблений і реалізований новий метод криптування, що має наступні переваги: збільшена довжина ключа до 256 біт, розмежований ступінь доступу до інформації, при незмінному паролі ключова послідовність автоматично змінюється щодня, зашифровка і розшифровка виконується одним модулем в одному напрямку, адміністративно зменшена імовірність несанкціонованого використання інформації.