До питання про інформаційну безпеку - Стішенко, Ігор Костянтинович; Богатирьов, Олексій Іванович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2002)
Розглядається поняття інформаційної безпеки (ІБ), визначено основні складові національних інтересів в інформаційній сфері, показана необхідність і категорії ІБ, вказані види загроз ІБ, показані загальні методи забезпечення ІБ.