Особливості застосування апаратно-програмних комплексів для виявлення і локалізації закладних приладів - Олейніков, Анатолій Миколайович; Коваль, Володимир Петрович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2002)
На прикладі АПК ОРТ, розробленого в Харківському національному університеті радіоелектроніки, розглянуті питання особливостей застосування комплексів виявлення радіозаставних пристроїв на базі персонального комп’ютера і скануючого приймача. Детально розкриті питання похибки визначення координат закладного пристрою в тривимірному просторі за допомогою акустичного далекоміра.