Аналіз принципів захисту від несанкціонованого доступу підсистем керування глобальних мереж передачі даних - Конахович, Георгій Філімонович; Сухопара, Олександр Миколайович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2002)
Аналізуються особливості захисту від несанкціонованого доступу інформаційних ресурсів підсистем керування глобальними мультисервісними мережами. Розглядаються механізми розподілу прав доступу до цих підсистем, протоколи віртуальних приватних мереж, системи керування типу Out-of-band.