Коди змінної довжини в проблемі завадостійкості зв’язку - Куценко, Віктор Нестерович; Левченко, Тарас Васильович; Мясоєдов, Віктор Васильович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2003)
В статті розглянута алгоритмічна проблема передачі дискретних даних. Наведений формальний синтаксис абетки кодів змінної довжини. Сформульований протокол обробки кодів змінної довжини. Намічені основні розв’язання, що поширюють можливості автоматичної корекції помилок передачі даних.