Методи гарантованого знищення даних на накопичувачах на жорстких магнітних дисках - Коженевський, Сергій Романович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2003)
Цю статтю присвячено особливостям зберігання та знищення інформації з накопичувачів на жорстких магнітних дисках. Проаналізовано можливі шляхи витоку інформації як з функціонуючих накопичувачів, так і з тих, що вийшли з ладу. Наведено огляд сучасних методів знищення інформації з магнітних носіїв - програмних, механічних та фізичних. Особливу увагу приділено розмагнічуванню як одному з перспективних методів гарантованого знищення інформації з накопичувачів на жорстких дисках.Запропоновано процедури з забезпечення захисту інформації, що зберігається на жорстких дисках.