Побічні випромінювання та захист інформації в локальних мережах - Чеховський, Сергій Анатолійович; Рудаков, Юрій Михайлович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2003)
В запропонованому матеріалі розглянуто з точки зору забезпечення захисту інформації від витоку по каналам ПЕМВН проблемні питання, що виникають при побудові локальних обчислювальних мереж, в яких циркулює інформація з обмеженим доступом. Особливу увагу приділено аналізу процесів, що відбуваються при передачі та обробці інформації в локальних мережах і робочих станціях. Розглянуто особливості виконання заземлення кабельної системи та активного обладнання. Наведено рекомендації з проектування локальних мереж, захищених від витоку інформації по каналах побічних електромагнітних випромінювань і наводок.