Способи та засоби підвищення ефективності захищених протоколів передачі даних - Широчин, Валерій Павлович; Мухін, Вадим Євгенович; Замков, Віктор Борисович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2003)
В роботі виконано аналіз найбільш поширених сучасних захищених протоколів передачі даних. Запропоновані методи та засоби підвищення ефективності протоколів та на їх основі розроблено новий захищений протокол передачі даних. Проведено порівняльний аналіз пропускної спроможності прикладних даних в мережах, що реалізують існуючі та запропонований протоколи. Доведено, що новий протокол має підвищену ефективність в практичних застосуваннях.