Моніторинг мереж - Мороз, Євген Сергійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2007)
В роботі детально розглянуті принципи побудови сніфферів, основи роботи пакетних сніфферів. Проаналізовані обмеження використання сніфферів. Більш детально розглянуті програмні пакетні сніффери.