Про метод захисту інтелектуальної власності на основі точкових особливостей зображення - Кошкіна, Наталія Василівна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2007)
Розглянуто метод захисту авторського права на цифрові зображення, то є стійким відносно локальних та глобальних геометричних спотворень. Для автоматичної синхронізації ЦВЗ метод використовує точкові особливості зображення-контейнера, що виділяються за допомогою детектора кутів Харріса. Також метод включає в себе адитивне вкраплення ЦВЗ у окремі сегменти зображення, що генеруються на основі тріангуляції Делоне. Виявлення водяного знаку здійснюється шляхом аналізу кореляції.