Класифікація сучасних атак спеціального виду на реалізацію - Васильцов, Ігор Володимирович; Дубчак, Леся Орестівна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2007)
У даній статті проведено класифікацію каналів витоку та перехвату інформації, отриману на основі аналізу сучасних досліджень у даній галузі. Подано аналіз можливих причин їх виникнення. Проведено класифікацію сучасних атак спеціального виду на пристрої захисту інформації.Аналіз описаних у статті каналів витоку таємної інформації та можливих атак на криптосистеми дозволяє побудувати стійкі системи захисту інформації.