птимізація адаптивності методів стиснення інформації - Блавацька, Наталія Миколаївна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2009)
Розглянуто процес стиснення інформації методом групи моделювання джерела з урахуванням контекстуальних залежностей.