Матриця чутливості систем захисту - Пархуць, Любомир Теодорович; Тіскіна, Олена Олегівна; Хорошко, Володимир Олексійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2009)
Визначається матриця чутливості як матриця часткових похідних її координат системи захисту за її параметрами. Пропонується спосіб аналітичного та експериментального визначення стовбців і рядків матриці чутливості.