Використання пружної статичної системи при моделюванні системи захисту інформації - Кобозєва, Алла Анатоліївна; Хорошко, Володимир Олексійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2009)
В роботі запропоновано основи принципово нової моделі захищеної інформаційної системи, заснованої на механічній інтерпретації системи лінійних алгебраїчних рівнянь із залученням теорії збурень, що ніколи не робилося раніше.