Аналіз методів побудови універсальних класів хеш-функцій - Євсєєв, Сергій Петрович; Король, Ольга Григорівна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2009)
Розглядаються процедури універсального хешування до конструювання безумовно стійких аутентифікаційних кодів без секретності, формальні визначення деяких класів хеш- функцій, загальні конструкції для універсальних класів хеш-функцій для їхнього застосування при конструюванні кодів аутентифікації. Аналізується їхнє використання в кодах аутентифікації UMAC.