Сведение задачи факторизации к решению системы нелинейных уравнений в алгебре Жегалкина - Мохор, Володимир Володимирович; Жилін, Артем Вікторович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2009)
В статті пропонується підхід, який дозволяє звести задачу факторизації непарного складеного числа, розряди якого є значеннями компонентів вектора правих частин системи нелінійних алгебраїчних рівнянь з розрядними зв’язками, до системи рівнянь в алгебрі Жегалкіна шляхом побудови та врахування явних виразів для функцій трансферу значень розрядних переносів.