Застосування багатокритеріальної моделі інтегральної оптимальності в задачах моделювання процесів нападу на інформацію Р-перетвореннями - Грищук, Руслан Валентинович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2009)
У статті запропоновано методологію розробки моделей процесу нападу на інформацію на основі операційного методу Р-моделювання із використанням багатокритеріальної моделі інтегральної оптимальності. Це дозволило отримувати нові моделі процесу нападу на інформацію, застосування яких дозволяє раціональним чином і з максимальним ефектом використати наявний інформаційний ресурс, що виділяється на захист інформації.