Ефективна стенографічна передача інформації в коефіцієнтах дискретного косинусного перетворення напівтонових зображень - Шишкін, Олександр Володимирович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2008)
Проведено дослідження стенографічної системи вбудови інформації в коефіцієнти двовимірного дискретного косинусного перетворення (ДКП2) напівтонових зображень з використанням двох алгоритмів модуляції індексу квантування. Отримано розрахункове співвідношення для розв’язання компромісної задачі побудови стегосистеми: спотворення - швидкість - стійкість. Дані рекомендації по відбору коефіцієнтів ДКІІ2 для вбудови інформації в нерухомі зображення, які підлягають стандартній процедурі JPEG стиснення.