Напівсекретні системи з цифровими водяними знаками в умовах різних сценаріїв атаки аддитивним шумом - Маракова, Ірина Іллівна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2004)
Розроблено модель напівсекретної системи з ВЗ, коли детектирование ВЗ можливо без секретного ключа, але видалення не можливе без знання секрету, в умовах різних сценаріїв атаки у виді аддитивного шуму. Отримано формули для оцінки імовірності пропуску ВЗ Рm і імовірності помилкового виявлення Рfa у залежності від основних параметрів системи. Отримані результати перевірені аналітичним моделюванням.