Сучасні методи інформаційного протиборства на основі досліджень дій післявоєнних західних спецслужб і древніх способів розвідки в країнах Азії. Частина І. - Азарсков, Валерій Миколайович; Ситник, Олександр Георгійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
В статті розглянуті багато питань, що стосуються: результатів аналізу інформаційних матеріалів закордонних засобів масової інформації (ЗМІ), проблем, тенденцій і перспектив розвитку інформаційної боротьби у війнах і збройних конфліктах XXI століття, зниження ефективності використання противником засобів візуалізації розвідувальноі інформації, зрив передачі розвідувальної інформації противника через впровадження нових інформаційних технологій.